Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/b/7/f/egedalarkiverogmuseum.dk/httpd.www/modules/mod_gmsmenu/helper.php on line 75

 

 

 

 

 

Egedal 1960-1979

Før 1960 var det grundlæggende for både Ledøje-Smørum, Stenløse og Ølstykke Kommuner, at de alle tre var landkommuner, og indbyggerne ernærede sig derfor ved landbrug, lokal industri samt andre erhverv i de tilstødende kommuner.

I 1960'erne og 70'erne kom der mange tilflyttere til de gamle kommuner. I den forbindelse valgte Ledøje-Smørum og Stenløse kommuner at opkøbe forskellige gårde i kommunerne og derefter udstykke grundene i parceller, mens Ølstykke Kommune overlod dette initiativ til det private erhvervsliv. De nye tilfllyttere kan meget groft opdeles i to grupper. Den ene gruppe købte en grund og fik et firma til at bygge et typehus, mens den anden gruppe selv byggede huset.Nogle af de oprindelige gårde og gadekær i området har overlevet udbygningen, mens andre er revet ned. Det har skabt den kommune som vi ser i dag.

I 1960'erne udformede de 3 gamle sognekommuner hver især en dispositionsplan for byudviklingen i de respektive kommuner. Gennemgående for planerne er, at der skal være et sytem af fællesarealer og gang- og cykelstier fra bykernen og ud i det åbne land.

Udbygning af parcelhuskvaterer, skoler, børnehaver, transport og det fritidsliv som udviklede sig. Vi har modtaget en del materiale fra velvillige borgere i kommunen, men ser frem til at modtage endnu mere. Du kan se en række af de billeder vi har modtaget her.