Påske på

p aeg

Tirsdag d. 27. marts kl. 13-16

Traditionelle Påskelege, sjov med æg, mød Påskeharen

Dagen kommer til at stå i æggets tegn - æg har altid været et tegn på forår, når hønsene efter en vinterpause igen begynder at lægge æg.De første æg har således været en sjældenhed og værdsatte.

I Møllehaven har påskeharen været på spil og gemt sine æg, som museets gæster må ud og lede efter. Traditionen med den langørede æggegemmer kendes fra Tyskland i 1600-tallet, men det er først omkring 1900, at skikken spreder sig til Sønderjylland.

Når alle æggene er fundet, bliver det tid til at dekorere dem i værkstedet på museets 1. sal. Derefter vil der være lejlighed til at deltage i en traditionel leg med at trille æg, for at se, hvem der kan få sit æg til at trille længst. Og stafetløb med æg på en ske.

Arrangementet sker i samarbejde med Ølstykke Historiske Forening og finder sted på Skenkelsø Mølle Museum, Maglehøjvej 42, 3650 Ølstykke. Der er gratis adgang - og arrangementet retter sig mest mod børn i alderen 6 - 10 år med tilhørende forældre og bedsteforældre.

Andre Arrangementer på Skenkelsø Mølle 2018

Introduktion til Slægtsforskning

stengrden

(Fire generationer på Stengården)

Lær hvordan du kommer igang med at finde glemte oldemødre og skjulte tipoldefædre.

Onsdag d 11.  april kl. 10 - 12,  Stenløse Kulturhus, Historiens Hus 1. sal

Onsdag d. 19.april kl. 10 - 12, Skenkelsø Mølle Museum