Kender du Slægtsforskernes Bibliotek

slgtsforsk

Slægtsforskernes Bibliotek er et special-bibliotek der drives af DIS-Danmark, Slægt & Data (Danmarks største slægtsforskerforening). Med over 20.000 værker for slægtsforskere og historikere er det Danmarks største specialbibliotek for slægts-, personal- og lokalhistorisk litteratur. Det indeholder værker, der er en del af vores fælles kulturarv, blandt andet omfattende slægts-, lokal- og personalhistorie. Værkerne spænder helt fra 1700-tallet og frem til i dag.

Bibliotekets hovedprojekt er digitaliseringen af disse mange værker, hvor antallet 2.000 nu er nået.

Hovedvægten af værkerne, der ligger online, er inden for kategorierne: Lokalhistorie (ca. 350 titler), Historie (ca. 100 titler), Slægtshistorie (ca. 600 titler), Personalhistorie (ca. 300 titler) og Arkivregistraturer (ca. 150 titler).

Online værkerne er tilgængelige her

www.bibliotek.dis-danmark.dk

Egedal Arkiver og Museum afholder i foråret en række møder  om Slægtsforskning på nettet.

Så er det Halmnissetid

Halmnisse1

I løbet af december besøger Egedal Arkiver og Museum Egedal Kommunens skoler og lærer børnene den at lave halmnisser på den gammeldags facon.

Arrangementer på Skenkelsø Mølle 2018