Bliv arkæolog for en dag

tilbud til børn og barnlige sjæle

udgravning

Lørdag 10. juli 10 - 14

På Skenkelsø Mølle Museum, Maglehøjsvej 42 i Ølstykke

Inden der bygges nyt – blandt andet i Egedal kommune, - ser vi arkæologerne i gang med at grave efter skjulte skatte. Og der er da også fundet ganske meget i kommunen

Lørdag den7 juli kan børn og barnlige sjæle få lov at prøve kræfter med arkæologien og oldtiden. Ude foran Skenkelsø Mølle kan man få udleveret skeer eller metaldetektorer og selv går i gang.

Man kan prøve at samle en krukke ud fra de skår arkæologen har fundet, eller hjælpe flintehuggeren med at hugge. Man betaler 20 kroner for at være med men så er der også en rigtig Egedal præmie til alle der deltager.

Møllen kører

Er der vind snurrer vingerne på Møllen, og Møllelauget står parat til at fortælle om Møllens indretning og funktion.  De voksne kan købe mel til egen husholdning og Børnene får mulighed for at fremstille mel eller havregryn på små demonstrationsmøller.

I den gamle skolestue huserer frøken Friis, og kalder til undervisning som i de gode gamle dage.

I Møllegårdens stuer vises udstillingen ”Landboliv”, hvor livet i Egedal bliver belyst med genstande og dragter fra museets store samling.

I Møllehaven serveres der kaffe og kage

Læs om Lokale fund i Egedal Leksikon

mlle1