Fastelavn på

Skenkelsø Mølle

bide til bolle

Tirsdag d. 13. februar kl. 13 - 16
Egedal Arkiver og Museum afholder som vanligt et fastelavnsarrangement på museet for skolebørnene i forbindelse med skolernes vinterferie – som i år falder lige efter fastelavn.

Der vil være mulighed for selv at lave sit eget fastelavnsris efter historiske modeller og fremstille historiske masker. Vi serverer hjemmebagte strutter for gæsterne - et korsformet stykke bagværk, der specielt hører til fastelavnstiden. Museets eksperter i historisk mad Hanne og Annemarie har fundet de spændende opskrifter på strutter og vil bage de velsmagende brød.

Efter anstrengelserne med fremstilling af fastelavnsris kan børnene prøve kræfter med den gamle fastelavnsleg med at bide til bolle.

Arrangementet sker i samarbejde med Ølstykke Historiske Forening og finder sted på Skenkelsø Mølle Museum, Maglehøjvej 42, 3650 Ølstykke. Der er gratis adgang - og arrangementet retter sig mest mod børn i alderen 6 - 10 år med tilhørende forældre og bedsteforældre.

Kender du slægtsforskernes Bibliotek

slgtsforsk

Slægtsforskernes Bibliotek er et special-bibliotek der drives af DIS-Danmark, Slægt & Data (Danmarks største slægtsforskerforening). Med over 20.000 værker for slægtsforskere og historikere er det Danmarks største specialbibliotek for slægts-, personal- og lokalhistorisk litteratur. Det indeholder værker, der er en del af vores fælles kulturarv, blandt andet omfattende slægts-, lokal- og personalhistorie. Værkerne spænder helt fra 1700-tallet og frem til i dag.

Bibliotekets hovedprojekt er digitaliseringen af disse mange værker, hvor antallet 2.000 nu er nået.

Hovedvægten af værkerne, der ligger online, er inden for kategorierne: Lokalhistorie (ca. 350 titler), Historie (ca. 100 titler), Slægtshistorie (ca. 600 titler), Personalhistorie (ca. 300 titler) og Arkivregistraturer (ca. 150 titler).

Online værkerne er tilgængelige her

www.bibliotek.dis-danmark.dk

Egedal Arkiver og Museum afholder i foråret en række møder  om Slægtsforskning på nettet.

Arrangementer på Skenkelsø Mølle 2018