Arkæologiske Fund

Torsdag d. 4. oktober kl. 19.30

Bibliotekssalen, Østervej 1A,  Ølstykke

Foredrag ved arkæolog mag.art. Lotte Sparrevohn, Kroppedal Museum

Det forgrenede vådområde omkring Værebro Å har givet os nogle af de mest unikke fund fra Danmarks oldtid.

Fra åen kommer nogle af Danmarks største offerfund. Bl.a. unikke offerfund som Veksøhjelmene og det store bronzefund fra Smørumovre med 163 bronzevåben. To af landets tre største depoter af tyndnakkede flintøkser kommer også fra vådområdet. Derudover kan nævnes guldarmringe, bronzesmykker, sværd, lerkar, dolke, og meget mere.

I foredraget vil Lotte Sparrevohn ridse ådalens rige oldtidshistorie op og foretage nedslag i nogle af de unikke fund og de begivenheder, der fandt sted.”

Foredraget arrangeres af de tre historiske foreninger i Egedal Kommune og finder sted i på Ølstykke Bibliotek.
Der er fri entré, og der kan købes drikkevarer.

Læs mere om lokale fund i Egedal Leksikon

Panoptikon

Årets sidste mølledag Æblehøstmarked

ble2

Lørdag den 6. oktober

Klokken 10.00 - 14.00

Vi byder på:

Besøg fra Bellinge Frugtplantage som vil medbringe smagsprøver på de gode og smagfulde danske æblesorter. Og måske bestemme dine medbragte æbler

Eksempler på lokale æblesorter, bl.a. vores eget Skenkelsø æble.

Lav din egen æblemost på Møllens Frugtpresse

Oplev den gamle bondekost. Smagsprøver på lækker, delikat og alsidig grød fra GRØD

Musik ved Østsjællands Harmonikaorkester